Ce înseamnă quilling?

E foarte simplu: e o artă care implică folosirea unor benzi de hârtie subțiri ce sunt rulate, în forme diferite şi lipite împreună pentru a crea modele decorative. Dacă ești o fire minuțioasă, poți realiza decorațiuni uimitor de frumoase care pot fi folosite pentru o varietate de scopuri: decorarea obiectelor, felicitări realizate manual, miniaturi tridimensionale, imagini și chiar bijuterii. În cazul în care ți-am captivat atenția, mai jos găsești câteva metode care o să te convingă să te apuci de această tehnică dacă nu o faci deja.

1️⃣ Alegerea hârtiei de quilling perfecte

Dacă îți dorești ca proiectul tău să prindă contur încă de la început ar trebui să alegi hârtia de quilling în funcție de densitate (sau greutate), lățime, lungime și culoare. În cazul în care folosești benzi de hârtie pretăiată pentru primele tale proiecte, încercările inițiale vor avea rezultate excelente. După ce te-ai experimentat, poți trece mai departe la decuparea hârtiei după bunul plac.

2️⃣ Folosește instrumente de quilling adecvate

Este important să îți alegi instrumentele de quilling cu grijă. Până capeți puțină experiență, nu trebuie să cumperi unele scumpe pentru a crea artă cu ajutorul hârtiei. Penseta pentru quilling te ajută să păstrezi o mână stabilă atunci când rulezi benzile de hârtie în diferite forme.

3️⃣ Șablonul de quilling ideal

Deoarece ai nevoie de mai multe forme pentru o decorațiune specială, șablonul din plută te va ajuta ca acestea să arate perfect. Are o varietate de forme (pătrat, triunghi, cerc, lacrimă, semicerc).

Acest șablon este un instrument la care nu vei dori să renunți și îl vei folosi din nou și din nou.

4️⃣ Adezivul perfect

Pe principiul „Ce e prea mult, strică”, așa este și cu lipiciul în cazul tehnicii pentru quilling. Prea mult adeziv îți poate strica proiectul la care te-ai străduit ore întregi.

Cel mai indicat lipici este cel care se usucă transparent. Asta pentru a te asigura că modelele de quilling vor avea un design profesional, mai ales dacă vinzi bijuterii și felicitări.

Acordă atenție recipientului în care este depozitat lipiciul. Îți recomandăm o sticlă cu vârf subțire, care să lase cantitatea suficientă de lipici.

5️⃣ Forme de bază ale hârtiei

Înainte de a începe să creezi proiecte de quilling, trebuie să știi care sunt formele principale pe care le poți realiza din hârtie. Forma de bază este bobina circulară, de la aceasta poți crea o varietate de forme. Pentru început poți să le lipești pe o bucată de carton și să le folosești ca foaie de referință atunci când realizezi primul proiect de artă.

Similar Posts